For security reasons, existing members need to reset their passwords when they sign in for the first time. If any problem occurs, don't hesitate to contact us: info@internationalbusinessalliance.netCancel

IBA Bulgaria Presents – Residence Detelina and Sofia Mircheva

Основна мисия на IBA.Bulgaria е да осигурява възможности за комуникация и просперитет на всички българи, които са напуснали родината си и търсят реализация по света. Ние добре знаем как този път може да коства безброй лични лишения и компромиси. Всеки един от нас, който учи, твори и гради кариера по света, е оставил частица от себе си в родината ни, живеейки и работейки далеч от приятелите, роден дом и много често – от родителите си. С времето тяхната възраст напредва, а ние сякаш се отдалечаваме все повече от дома, отнесени от безкрайния поток на ежедневните ни задължения и новия живот, за който толкова много сме се борили. Където и да сме, с каквото и да се занимаваме в ежедневието си обаче, всички ние носим дълга да поставим грижите за възрастните ни, често болни родители в България, на първо място. Как да оставим трудно изградения ни живот по света? Към кого да се обърнем при нужда за помощ  за нашите любими възрастни родители? Как да бъдем сигурни, че те получават достатъчно грижа, както в здравословен, така и в социален аспект?

София Мирчева със сигурност е уникален човек, чиято мисия е да помага на своите сънародници точно при такива обстоятелства.

Нейният успешен професионален път започва в края на 80те години в Лесотехническия институт, където София завършва аспирантура, преподава и защитава дисертация. Заради нейните професионални успехи, талантливата дама се озовава като изследовател в Белгия и започва работа в една от най-големите частни белгийски компании Dredging Environmental & Marine Engineering, позната още като DEME и носеща забележително висок статус в областта на морското екологично инженерство. В началото на 2000 г. на София е поверено развитието на бизнеса на компанията на руския пазар и в държавите около Черно и Каспийско Море. Успешните й бизнес проекти достигат отличителни висоти с оборот от милиони евро.

Въпреки този безспорен международен успех, животът на София я връща към България, когато през 2012 година нейната майка се разболява. От 2014 година София официално заживява отново на родна земя – в София и село Пчелин, където е израснала. Сблъсквайки се с реалността на българското здравеопазване и условията за грижата за възрастните хора, София решава да развие свой собствен проект и построява Резиденция ”Детелина” – дом за грижа за възрастни хора сред китната райска природа на Подгорие. Днес това е домът на бащата на София, намерил необходимите му грижи на това красиво място.

Само на 1 час път от столицата, Резиденция  “Детелина” е прекрасен дом, изграден и функциониращ по подобие на Белгийските и Европейски стандарти, поставяйки човешката свързаност между персонала и гостите, сградата и обкръжаващата природа като главни елементи за качествената грижа за любимите ни възрастни хора.

Изграден в двора на старото училище в Подгорие, като сградата е частично разрушена и няколко пъти достроена, комплексът има уникално разположение на южен склон, огрян от слънце по цял ден и предлага спираща дъха гледка към Рила. Самото здание е с 1000 кв жилищна площ и отлична изолация, отоплява се от автоматизиран пелетен котел с електронно управление, който осигурява постоянна температура от 21-22°С през 4-те сезона.

Природата не е единственото предимство на Резиденцията. Домът разполага също с  огромни уютни вътрешни пространства и изключително внимателна грижа към всеки.

Рехабилитационният център предлага програма, която е изградена според специфичните индивидуални грижи на всеки пребиваващ в Резиденцията. За перфектното здраве на гостите е осигурен ежедневен медицински контрол, персонализирана рехабилитация от терапевт поне 3 пъти седмично, преглед от лекуващ лекар и набор от модерна апаратура, включително ултразвук, магнит, електрофреза и интерферентен ток.

Персонализираните грижи за гостите на Резиденция “Детелина” включват и настаняване в стая по избор, грижи и храна, възможност за физическа активност в  салона за гимнастика, чист въздух на 2-те просторни общи тераси, двор с пейки и още много други. Цената също се договаря индивидуално и варира спрямо нуждите на гостите.

По подобие на програми в Норвегия, където домове за възрастни съжителстват в една сграда със сиропиталища, в Резиденция “Детелина” също се организират проекти, целящи социализацията на възрастните с младите поколения. През последните няколко години, деца от лятното училище и дневните лагери идват в дома и общуват с възрастните. Много често различни танцови и музикални младежки групи участват в културната програма на рехабилитационния център.

Подобен социален проект, придружен от сериозна инвестиция, заслужава силна подкрепа. Важно е да се отбележи, че въпреки, че Резиденция “Детелина” има един от най-високи стандарти в България, неговото пълно развитие предстои и София продължава да инвестира ежемесечно свои лични средства.

IBA.Bulgariа се гордее от възможността да приеме сред своите членове София Мирчева и да разкаже за нейната толкова необходима за много от нас, бизнес инициатива. 

Ще продължим да разказваме за Резиденция “Детелина”, която може да осигури прекрасен нов дом и достойни грижи на нашите възрастни родители.

Очаквайте скоро интервю със София, в което тя ще сподели впечатленията си от българската бизнес среда в областта на социалните инвестиции.

Можете да се свържете с Детелина и чрез профила на резиденцията в IBA.

Choose your Reaction!
Leave a Comment