Categories
IBA Blog News

Конференция: “Успелите българи в чужбина – за каузата България”

София, 16 декември 2019
Интерконтинентал хотел София

Движението за обновление на българските региони и общини (Д.О.Б.Р.О.), Държавната агенция за българите в чужбина и IBA.Bulgaria (първата глобална бизнес мрежа на българската диаспора, обединяваща представители на предприемачеството, инвестиционната и финансовата сфера, културните индустрии), организират еднодневна конференция в София, в която ще вземат участие успели в чужбина българи, които ще споделят своя опит и идеи със сънародниците си в България. С натрупаната си експертиза и контакти те биха допринесли за икономическото развитие на страната и за балансирано развитие на българските региони.

На конференцията ще бъдат дискутирани важни и актуални  за страната теми, сред които:

• Връзката на българите в чужбина с България.
• Предпоставките, които биха мотивирали българите в чужбина да инвестират в България, като създават свои фирми или филиали на своите компании.
• Необходимост от нормативни промени за преодоляване на административни пречки забългарите в чужбина.
• Участието на българите в чужбина в развитието регионите в България.
• Споделяне на добрите практики от държавите, в които живеят участниците и възможността да бъдат приложени в България.

Събитието, което ще срещне над 100 успели българи от страната и чужбина, както и представители на законодателната, изпълнилелната и местната власт би допринесло за по-добрата връзка между сънародниците ни по света и Родината и за подобряване на бизнес климата в България, инвестиционния интерес, балансираното регионално развитие и качеството на живот в страната ни.

От страна на българските институции се очаква да участват представители на Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, Агенцията за инвестиции, Търговски камари, кметове на общини, областни администрации, представители на медиите и др.

Предварителна програма:

09.30 Регистрация
10.00 Откриване (официални лица и организатори)
10.30 Панел 1.
Предизвикателствата пред българите по света в дигиталната ера – създаване на среда на свързаност. Условия за ефективна институционална подкрепа и съвременна нормативна уредба. Визии и стратегии за бъдещето.
12.00 Дискусия
12.30 Обяд
13.30 Панел 2.
Успелите българи в чужбина и възможностите за подкрепа на българските региони чрез инвестиции.
Бизнес мрежи идобри практики на българите по света.
14.30 Дискусия
15.00 Панел 3.
Модерното образование – иновативни подходи и съхранение на националната и културна идентичност.
Конкурентоспособност на българското образование и съотвествие с потребностите на пазара. Културна идентичност на българите вчужбина – възможности за изучаване на българския език и достъпа до съвременната българска култура.
16.00 Дискусия
16.30 Кафе пауза
17.00 Закриващ панел
17.30 Край

Моля, заявете вашето участие тук: РЕГИСТРАЦИЯ

За повече информация: nikolay.paunov@united-partners.com

By IBA Official

IBA.Bulgaria е първата по рода си глобална инициатива и нетуъркинг мрежа за изграждане на българска бизнес общност онлайн. Създадена, за да свързва професионалисти от всички сфери на икономическия и културен живот и в отговор на търсенето на възможности за инвестиции, партньорства и професионален растеж, IBA е решение на всяка стратегия за развитие на бизнеса и глобален просперитет.

Философията на IBA е лесна. IBA е създадена от българи за българи по целия свят. От личен опит знаем колко усилия са необходими да се изгради успешен бизнес зад граница, затова се вдъхновихме да го споделим с вас и да умножим многократно този опит заедно с вашия! Сигурни сме, че и вие имате своя специфичен бизнес опит, който да споделите. Новата глобална мрежа обединява българите, както и техните чуждестранни партньори по целия свят. Свържете се!

Амбицията на IBA е вашата амбиция. Днес личният и професионалният успех изискват солидна мрежова база. Иновативните и прогресивни идеи се превръщат в бизнес чрез обмен на професионализъм, проекти и ролеви модели. Комуникацията в IBA навлиза в нова ера, за да ускори превръщането на амбициозните ви начинания в проспериращо бъдеще на международно ниво. Присъединете се!

Достъп. На борда на IBA достигате до огромния “арсенал” от потенциални възможности, които над 3 милиона българи по целия свят представляват в реални условия. Тази мощна мрежа се допълва и от чуждестранните контакти на нашите сънародници на глобално ниво. Очакват ви нови партньори във всяка страна, която посочите на картата на света. Срещнете ги!                     

Бизнес насоки. Нашата цел е да осигурим развитие на вашия бизнес, предлагайки ефективни възможности за разрастване и просперитет. Сред членовете ни са представители на различни сфери на икономическия, социален и културен живот. Поддържаме филантропски и културни проекти

Подпомагане. IBA се ангажира с изграждането на вашата бизнес мрежа и ефективни контакти в дългосрочен план. С нас можете да свържете вашия бизнес с правилните партньори или възможности, така че да растете на международната сцена със скокове, а не със стъпки. Създавайте!              

Ползите. Правилните контакти, точната информация, в точното време! Членовете на IBA имат преференциалните възможности:
• да общуват свободно на родния си език с българи от цял свят
• да достигат до нови чуждестранни партньори
• да споделят бизнес и културни проекти
• да търсят и привличат партньори, инвестиции, финансиране
• да създават и участват в групи и събития
• да споделят професионални публикации и статии
• да предлагат и търсят работа и стажове
• да ползват услуги на експерти и консултанти
• да участват в мрежови и професионални събития и обучения в IBA Institute
• да промотират бизнеса си в интегрираните маркетинг канали на платформата.

И това не е всичко! Добре дошли в света на IBA.Bulgaria!

Leave a Reply